gnss-highres

Med DigPilot maskinstyring montert graver du 30 % raskere og høyst nøyaktig med en gang. Det er et godt argument for kjøp av DigPilot maskinstyring

DigPilot 3D blander de unike fordelene ved trådløse sensorer med digitale linjemodeller, terrengmodeller, GPS/GNSS og DigPilot Office for å kunne gi deg som kunde den beste brukeropplevelsen.

DigPilot arbeid med sanntidsvisning av maskin over digital Terrengmodell

Se på bildet under hvordan avstand til linjer og flater sees i «ett blikk» på skjermen.

3d-veiprosjekt-demo-fscrn

Skjermbilde 2017-11-22 kl. 15.04.13
Bildet øverst til venstre viser hvordan skuffen skjærer og knekker over terrenget på langs og tvers av bommen.
Bildet i midten viser: hvilket lag du arbeider i (-2.3_Filter-/Frostsikring) forteller hvilket lag du for øyeblikket arbeider mot.
PN= prosjektnummer. IK= innerkant(nærmeste linje mot midten av veien. YK= ytterkant(nærmeste linje fra midten av veien). centre_F= senterlinje.
Bildet til høyre viser høyde over prosjektet.

Deres maskin måler inntil 1 cm nøyaktig mot terrengmodell som beskriver anlegget. Vi i DigPilot er av de fremste i verden til å benytte GNSS satelittenes unike nøyaktighet og hurtighet til å kunne bestemme en posisjon på jordkloden.

 DigPilot Leser Landxml linjemodeller, terrengmodeller, KOF filer eller DXF filer på samme måte som konkurrerende systemer: Maskinene arbeider på samme filsystemer og koordinatsystemer, og kan arbeide om hverandre på alle anlegg.

DigPilot er ett vedlikeholdsfritt system, det er sjelden tilfeller der servicepersonell må ut på maskinene på anleggene.

DigPilot 3D er flyttbar fra gravemaskin til gravemaskin, også mellom for eks Dozer og Gravemaskin.
Etter at braketter er montert, maskinen kalibrert og godkjent for arbeid, kan du flytte over komponentene. Sensorer, PC og rover tar ikke mer enn et par minutter å flytte.

Vi har markedets raskeste og mest nøyaktige 2 Antenne GNSS, DigPilot GNSS har innebygget radiomodem, internettmodem og et AsteRX4 to-antenne GNSS kretskort. Denne kombinasjonen av komponenter skreddersydd for vår GNSS utgjør høy nøyaktighet av koordinater.
GNSS’en oppnår også FIX meget raskt og holder stabilt på den.

DigPilot Maskinstyring er på nett hele tiden. Synkronisering med tilhørende DigPilot Office internett plattform sikrer at siste versjon av prosjekt er det som er lastet inn. Prosjekter lastes opp virituelt til sjåfør og dokumentasjon lastes på samme måte tilbake til prosjektfil i DigPilot Office. Anleggsleder kan sende melding rett til skjerm hos maskinfører, som de kan svare på.
(Se: DIGPILOT 3D MASKINSTYRING-DIGPILOT OFFICE)

I tillegg til at DigPilot er markedets billigste maskinstyring dekker vi alle funksjoner andre systemer har i tillegg til noen flere.
Vi har den billigste support tjenesten.

Program og hardware er utviklet i Norge spesielt tilpasset bruk på Norske byggeplasser.

Visste De at:

• DigPilot 3D maskinstyring er på nettet hele tiden.
• DigPilot 3D sikrer maskindata med dato-tids-stempel hver dag maskinføreren starter opp og logger på: Hvis dataene på maskinen mistes, eller en maskinfører er uheldig å ødelegger kalibreringsdata eller oppsettet til maskinen så «husker» DigPiloten maskindata og kan raskt laste disse tilbake – maskinen kommer i drift igjen omgående.
•Det tar maks en dag for en mann å montere opp en DigPilot 3D på en gravemaskin, kalibrere opp maskinen å kontrollere koordinatene.

DigPilot er den enste Norske aktøren i maskinstyringsbransjen, noe vi er meget stolt av.

DigPilot 3D med DigPilot GNSS 2-antenne rover gjør en gravemaskin 30 % mer effektiv. Utgraving av tomter, graving av grøfter av ulike slag, uttrauing av veier, oppbygging av veikropp og pussing av skråninger. Utforming av bølgebrytere, plastring av skråninger ned i kanaler eller sjø.

DigPilot 3D med GPS/GNSS

Med DigPilot 3D installert på gravemaskinen får du full oversikt over prosjektet du jobber med. Her er noe av det du kan gjøre:

Lag dine egne prosjekter

En av de mange unike og innovative sidene av DigPilot er at du lage dine egne prosjekter direkte på DigPilot-PC-en. Grøft, voll, profil eller en enkel flate og mange flere typer prosjekter spesifiseres enkelt etter dine krav ved å følge de enkle instruksjonene som kommer opp på skjermen.
Dette kan gjøres i både 2D og i 3D.
Fordelen med 3D-versjonen er at du kan bruke GPS-en til å angi akkurat hvor prosjektet befinner seg, slik at du ikke trenger å referere høyden når du flytter på maskinen.
Du kan dessuten lage mer kompliserte prosjekter som for eksempel byggegroper. Dette gjør at du ikke er avhengig av å få tilsendt prosjektfiler fra en stikker for å kunne nyttegjøre deg GNSS-en. Stikk ut dine egne koordinater med skuffa og DigPilot tegner opp ytterkanter og prosjektdybden i byggegropa.

Ved å lage dine egne prosjekter direkte i DigPilot-3D maksimerer du utbyttet av GNSS/GPSen din selv når du ikke har prosjektfiler tilgjengelig.

• Horisontale flater med koordinathøyde eller referer med skuffa
• Fall, ensidig eller fall med tverrfall. Definer med kotehøyde og retning
• Grøft, Voll, tomt med hjørnekoordinater, byggegrop og mer..

DigPilot 3D Maskinstyring leser åpne LandXML filer

DigPilot leser LandXML-prosjekter direkte. Hvis du har fått prosjektet du skal jobbe på som en LandXML-fil (.xml), kan du legge dette rett inn på DigPilot-PC’en over internett gjennom antennen som er monter på taket, eller ved bruk av minnepenn.

LandXML er et åpent filformat, og eksport til LandXML kan gjøres fra alle vanlige prosjekteringsverktøy.

Skjermbilde 2017-11-22 kl. 15.11.55

Dokumentasjon av utført arbeid

En annen fordel med GPS/GNSS-versjonen er at du kan bruke den til å dokumentere utført arbeid. Dette kan du gjøre ved å legge skuffetippen på egnede punkter av et område du har gravd ut, og lagre punktene ved å trykke på skjermen. Punktene lagres i en forhåndsstilt punktfil , opprettet i DigPilot Office, hvor du bl.a. kan skrive merknader for hvert enkelt punkt. Punktfilen kan lagres på en minnepenn eller direkte i DigPilot Office og leses av andre programmer.

DigPilot Office

For å kunne lage prosjekter, og benytte deg av den trådløse overføringen av prosjekter direkte til maskinstyringssystemet, er du avhengig av å ha DigPilot Office installert på datamaskinen din. Mer informasjon finner du i hovedmenyen under: DigPilot 3D Maskinstyring – DigPilot Office.

Full 3D-visning

Med DigPilot montert på maskinen din vil du få full kontroll over arbeidet. Du bytter enkelt mellom de forskjellige lagene i prosjektet du jobber mot, se prosjektet fra flere forskjellige vinkler og avstander, og mange andre funksjoner som lar deg få gjort jobben unna raskere, tryggere og mer nøyaktig enn tidligere.

Med GNSS-versjonen får du full 3D-visning av gravemaskinen og prosjektet du arbeider med. Og med ett enkelt tastetrykk, kan du bytte mellom å se maskinen og prosjektet i 3D-perspektiv, ovenfra og i profil.

DigPilot 3D maskinstyring består av
• DigPilot maskinstyrings sett i koffert med datamaskin, lader og sensorer
• DigPilot GNSS to antenne rover med innebygget radio- og internettmodem
• DigPilot Office programvare for styring av maskin og maskinflåte

DigPilot maskinstyring bruker «Infrakit» sin programvare for å muliggjøre flåtestyring.